BestPrice.gr
Δωρεάν Μεταφορικά άνω των 49€

Όσα πρέπει να ξέρω για το τι βατραχοπέδιλα να πάρω

Το ιδανικό μήκος

Στην αγορά θα βρεις βατραχοπέδιλα σε πολλά σχέδια και μήκη, που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την επιλογή του σωστού είδους. Κατά βάση, υπάρχουν τρεις κατηγορίες βατραχοπέδιλων:

Α. Κοντής Λεπίδας

Β. Μεσαίας Λεπίδας

Γ. Μακριάς Λεπίδας

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναλύσουμε τη διαφορά μεταξύ των τριών κατηγοριών. Πρέπει, βέβαια, να σημειωθεί ότι για χρήση σε πισίνα ενδείκνυται να χρησιμοποιούνται τα μαλακά πέδιλα κολύμβησης, για παράδειγμα σιλικόνης, ανεξαρτήτως αν είναι κοντά ή μακριά, διότι καλό θα είναι να αποφεύγονται σε αυτές τις συνθήκες τα σκληρά πέδιλα κατάδυσης.

Βατραχοπέδιλα Κοντής Λεπίδας

Τα συγκεκριμένα βατραχοπέδιλα απευθύνονται τόσο σε πρωταθλητές όσο και σε αρχάριους κολυμβητές. Είναι σχεδιασμένα ώστε να ενισχύουν και να δουλεύουν το συνεχές χτύπημα των ποδιών κάτω από το νερό. Με αποτέλεσμα, ο κολυμβητής συντονίζεται με τον φυσικό ρυθμό της κίνησης. Φορώντας τα, μπορεί να αυξήσει ταχύτητα και να διορθώσει την ισορροπία του στο νερό. Επίσης, βελτιώνει τη στάση και την τεχνική του κορμού του.

Εκτός από το μήκος, όταν κάποιος επιλέγει να αγοράσει βατραχοπέδιλα με κοντές λεπίδες, θα πρέπει να προσέξει και μερικά άλλα χαρακτηριστικά, όπως το υλικό, το σχήμα, την ευκαμψία και την άνεση που προσφέρουν. Για παράδειγμα, τα κοντά βατραχοπέδιλα με έντονες γωνίες στα τελειώματα, δημιουργούν αντίσταση στην ανοδική κίνηση των ποδιών μέσα στο νερό. Έτσι, ο κολυμβητής χρειάζεται να βάζει περισσότερη δύναμη κατά τη διάρκεια της κίνησης. Συνεπώς, θα ήταν καλό οι ερασιτέχνες και αρχάριοι κολυμβητές να τα αποφεύγουν, και να τα επιλέγουν κυρίως έμπειροι και προχωρημένοι αθλητές.

Βατραχοπέδιλα Μεσαίας Λεπίδας

Η συγκεκριμένη κατηγορία απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν βατραχοπέδιλα, κυρίως, για αναψυχή και όχι για επαγγελματική, αθλητική ή μη, χρήση. Τα βατραχοπέδιλα μεσαίας λεπίδας δίνουν την κατάλληλη ώθηση που χρειάζεται το σώμα του κολυμβητή. Η κίνηση του ποδιού είναι φυσιολογική και, σχετικά, αρμονική. Εξάλλου, το κολύμπι με βατραχοπέδιλα καίει θερμίδες άρα τι καλύτερο να συνδυαστεί η χαρά και η διασκέδαση με τη φροντίδα της φυσικής μας κατάστασης.

Βατραχοπέδιλα Μακριάς Λεπίδας

Τα βατραχοπέδιλα μακριάς λεπίδας έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια από τα υπόλοιπα. Έτσι, μειώνουν τις κινήσεις των ποδιών κάτω από το νερό και κρατάνε το σώμα του κολυμβητή ψηλά. Είναι ιδανικά για ερασιτέχνες κολυμβητές, για άτομα που θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική τους στο κολύμπι ή ακόμα και για άτομα που κάνουν κάποιου είδους αποθεραπεία, καθώς κάνουν την κολύμβηση μια πιο εύκολη μορφή άσκησης. Το μακρύ πτερύγιο δημιουργεί μεγαλύτερη αντίσταση στο πέλμα αλλά, ταυτόχρονα, παρέχει καλύτερη ευκαμψία στις κινήσεις των ποδιών. Σε αντίθεση με το πτερύγιο των κοντών βατραχοπέδιλων, η μακριά λεπίδα ενεργοποιεί και δυναμώνει τους μύες των ποδιών και των γλουτών, χωρίς όμως να κουράζει και να εξαντλεί τον κολυμβητή. Για παράδειγμα, η ενδυνάμωση του τετρακέφαλου με τα βατραχοπέδιλα είναι η πλέον αναμενόμενη ευεργετική επίδραση που παρατηρείται σε αυτή την περίπτωση.

Συχνά λάθη στην επιλογή

Οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν τυχαία τα βατραχοπέδιλα που χρησιμοποιούν. Συνήθως δεν γνωρίζουν επακριβώς ποια κατηγορία χρειάζονται, με αποτέλεσμα να τους δημιουργούνται προβλήματα.

Ας δούμε ποια είναι τα πιο συχνά λάθη κατά την επιλογή βατραχοπέδιλων:

  • Χαμηλή Τιμή: Αρκετοί προτιμούν να αγοράσουν βατραχοπέδιλα σε χαμηλή τιμή, χωρίς να αξιολογούν τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους. Έτσι, καταλήγουν να κινδυνεύουν με τραυματισμούς από μια λανθασμένη επιλογή.
  • Λάθος νούμερο: Πολλοί αναρωτιούνται τι νούμερο βατραχοπέδιλα να προμηθευτούν. Η επιλογή σχετίζεται άμεσα με το είδος της χρήσης που θέλετε να κάνετε και αν αυτή επιβάλλει, αντίστοιχα, να φοράτε τα ειδικά καλτσάκια. Προφανώς, υπάρχει σωστό νούμερο για κάθε άτομο ξεχωριστά, όμως η επιλογή δεν είναι κάθε φορά αυτονόητη.
  • Λάθος επιλογή καταστήματος: Η αγορά βατραχοπέδιλων πρέπει να γίνεται από καταστήματα με εξειδικευμένη γνώση στον χώρο της κολύμβησης και των θαλάσσιων σπορ. Οι επαγγελματίες μπορούν να παρέχουν στους πελάτες τα σωστά προϊόντα και τις κατάλληλες οδηγίες χρήσης, πάντα ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες τους.

Στην Bold Body θα βρείτε βατραχοπέδιλα, γυναικεία, ανδρικά ή παιδικά, σε διάφορα μεγέθη και στην καλύτερη ποιότητα για να απολαύσετε μια άνετη και απολύτως ασφαλή κολύμβηση.

Καλάθι αγορών (0)

Καλάθι